Suomen Yrittäjien artikkeli

Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus hakea lisänäkyvyyttä Kiinan markkinoilla, kun Pekingissä järjestetään talviolympialaisten virallinen kongressitapahtuma, uutisoi Suomen Yrittäjät

Suomalais-kiinalaisen elinkeinoelämän businesverkosto WSIF ry järjestää yksinoikeudella Pekingin 2022 talviolympialaisten virallisiin järjestelyihin kuuluvan messu – ja kongressitapahtuman Suomen osaston. Tapahtumalla on Kiinan valtion myöntämä virallinen status.

WSIF:n mukaan kyseessä on merkittävin virallinen talvisen teollisuuden ja kulttuurin näyttely ja konferenssi Kiinassa. Nyt yhdistys etsii suomalaisia tuotteita ja palveluita, joilla on menestymisen mahdollisuus Kiinan markkinoilla. Osastolla on tarkoitus esitellä suomalaista urheilua, liikkumiseen liittyviä palveluita ja tuotteita, teknologia-osaamista, rakentamista ja matkailua.

– Tämä on iso ponnistus. Mukaan tapahtumaan ovat tulossa ainakin Reima, Iso-Syötteen laskettelukeskus ja Lapin yliopisto. Neuvotteluja muiden kanssa käydään parhaillaan, bisnesverkoston pääsihteeri Annamari Lammassaari kertoo.

Lammassaaren mukaan yritysten mukaantulo on tehty helpoksi, koska kyseessä on valmiiksi raskennettu osasto.

– Näin ollen yritysten ei tarvitse tehdä rakenteita. Kaikki perustuu digitaalisiin materiaaleihin ja esitteisiin sekä henkilökohtaisiin kohtaamisiin.

Tapahtuman ympärille tehdään kiinan- ja englanninkielinen nettisivusto ja lehti, joka ilmestyy myös painettuna.

WSIF ry:n hallituksen jäsenenä toimii Mao Zhao, joka johtaa suurta kiinalaista Voice of China -mediataloa. Jokisalon mukaan Voice of China tarjoaa tapahtuman aikana kansallista näkyvyyttä, josta voi olla hyötyä suomalaisyrityksille.

Suomen osaston suunnittelusta vastaa muotoilija Harri Koskinen. Materiaalina käytetään muun muassa suomalaista puuta.

Lue artikkeli.

Kiinalaisdelegaatio vieraili Lahden MM-kisoissa

Lahden MM-kisojen aikana kolmipäiväisessä World Snow & Ice Forum (WSIF) -seminaarissa osaamistaan esitteli 20 suomalaisyritystä.

World Snow & Ice Forumin pääsihteeri Annamari Lammassaari vietti kiinalaisdelegaation kanssa lauantai-iltaa Lahden mäkimontussa. Kuva: ESS/Katja Luoma

Suomessa vieraili yli 20 hengen kiinalaisdelegaatio hieromassa suomalaisisäntien kanssa keinoja, millä tavalla suomaista talviurheilu- ja liikuntaosaamista voitaisiin viedä Kiinaan.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten vanavedessä Kiinaan on aukeamassa valtavat, 300 miljoonan asiakkaan, markkinat.

Suksijoiden määrä on kasvussa ja heitä on jo nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kiina aikoo rakentaa 700 uutta hiihtokeskusta ja 2 000 jäähallia.

Lue Etelä-Suomen Sanomien artikkeli

WSIF tapasi yhteisyökumppaneineen tammikuussa Beijingin Chongpingin kaupunkinosajohtajia.

Chongpingin kaupunginosassa on 1,8 miljoonaa asukaasta. Kaupunginosajohto esitteli WSIFille eri hallinnon alojen konkreettisia suunnitelmia talvilajien juurruttamiseksi ihmisten arkeen.

Alueelle rakennetaan myös murtomaahiihtokeskus, jossa WSIF toimii neuvonantajan roolissa.

Kuva: Changpingin hiihtoalue tulee kuvankauniille alueelle järvi- ja vuoristomaisemaan.

Mukana neuvotteluissa oli myös Risto Nieminen, joka toimii Kansainvälisen Olympiakomitean Pekingin 2022 Olympia- ja Paralympiakisojen koordinaatiokomiteassa.

 

Pääsihteeri Annamari Lammassaari osallistui Key Note -puhujana ja panelistina -Quizhoung maakunnassa Liupanshuissa järjestettävään ensimmäiseen maakunnalliseen Lumen ja Jään teollisuuden  kansainväliseen konferenssiin.

Quizhou sijaitsee Kiinan lounaisosissa vuoristoiselle alueella. Liupanshuin lähialueilla on neljä kehittyvää hiihtokeskusta.

Save

Save

Save

Save

Save